chessgames.com
Members · Prefs · Laboratory · Collections · Openings · Endgames · Sacrifices · History · Search Kibitzing · Kibitzer's Café · Chessforums · Tournament Index · Players · Kibitzing

 
Chessgames.com User Profile Chessforum

rogge
Member since Jun-30-07
Citizen of the real world :)

Chessgames.com Full Member

   rogge has kibitzed 7829 times to chessgames   [more...]
   Oct-17-18 TheAlchemist chessforum
 
rogge: <MQ> is a treasure, sorry for polluting it :)
 
   Oct-17-18 Magnus Carlsen (replies)
 
rogge: <Marmot PFL: Carlsen helps Ding Liren extend his unbeaten streak today. Judging from the time used he is saving his energy for Caruana> Sesse had a -4.16 evaluation after Carlsen's 44th move, so it seems the champ's been in trouble earlier on.
 
   Oct-17-18 rogge chessforum (replies)
 
rogge: Probably same thing? Barleycorn finally succeeded, then :)
 
   Oct-17-18 chessgames.com chessforum (replies)
 
rogge: You're welcome :) And kudos to <frogbert> for starting the whole live rating thing :)
 
   Oct-16-18 Kenneth S Rogoff (replies)
 
rogge: < keypusher: <rogge> I've read his <Stalingrad>. I read Grossman's <Life and Fate>, so I'm intrigued that Beevor wrote a book about him. I might read his book about the Crete campaign and resistance, since I was lucky enough to visit Crete in 2017. There has been ...
 
   Oct-15-18 Kibitzer's Café (replies)
 
rogge: Among those I've heard live: Marcus Miller and Eberhard Weber
 
   Oct-10-18 43rd Chess Olympiad (2018) (replies)
 
rogge: <It's about the only thing FIDE has not messed up completely, lets not change that.> Well, I think the current World Championship cycle is OK too. Including the FIDE World Chess Cup, one of my favourite events.
 
   Oct-03-18 Caruana vs Mamedyarov, 2018 (replies)
 
rogge: <Count Wedgemore: <rogge: Yep, and Carlsen doesn't. I have changed my mind, Caruana's going to be the new champion :)> There are traitors in our midst..> Still hope I'm wrong ;)
 
   Sep-27-18 technical draw chessforum (replies)
 
rogge: Ciao, <babyface> :)
 
   Sep-23-18 Susan Freeman chessforum (replies)
 
rogge: <Susan Freeman: A "Q" not followed by a "U" has a very short life span> Ha ha, funny :) Cg.com is in good hands. Welcome, and best wishes.
 
(replies) indicates a reply to the comment.

The Balcony

Kibitzer's Corner
< Earlier Kibitzing  · PAGE 5 OF 5 ·  Later Kibitzing>
Aug-26-18
Premium Chessgames Member
  rogge: Biden er jo en som matcher Trump verbalt, og visstnok den Trump helst ikke vil møte, men kan ikke skjønne annet enn at han er blitt for gammel. Som du sier, skal bli interessant å se, ingen åpenbare kandidater :)
Sep-16-18
Premium Chessgames Member
  Diademas: <Count Wedgemore: Og så kan vi være enige om at Hillary var en svært dårlig kandidat..,> Nå kåret jeg nettopp noe annet som tidenes mest ukontroversielle kommentar på CG, men dette er nok en kandidat;)

Hillary gjorde nok samme feil som Thommas Dewey i 1948. Meningsmålingene sier at dette går veien; bare gi motstanderen nok rep til å henge seg i, og ikke si noe kontroversielt! At hun gjorde det til sak #1 å slå igjennom glasstaket var en grov undervurdering av velgerne. Det handlet ikke lenger om hva hun kunne gjøre for dem, men hva de kunne gjøre for henne.

Samtidig var andre deler av strategien feilslått. Problemet er at når noen kaller deg en grisepuler, så betyr det at de er desperate, men det betyr også at de får gleden av å se deg si at du ikke puler griser...

"Crooked Hillary" ble sittende fordi hun ikke tok til motmæle, selv om ingen helt visste hva det egentlig impliserte. FBI's gjenåpning av e-mail etterforskningen fire dager før valget var med å sementere denne oppfatningen.

For en politisk junkie som meg var vel dette historien om hvordan en valgkamp ikke skal gjennomføres.

Sep-16-18
Premium Chessgames Member
  rogge: Jepp, Comeys beslutning dager før valget kan ha tippet resultatet i favør av Donald. Motstanden/antipatien mot Hillary var stor fra før, og det var vel for mange et protestvalg, pest eller kolera. Når det er sagt, amerikanerne valgte feil.

Norges pinlige bidrag til Clinton-stiftelsen er en annen sak...

https://www.aftenposten.no/verden/i...

Sep-16-18
Premium Chessgames Member
  Count Wedgemore: <Diademas: Nå kåret jeg nettopp noe annet som tidenes mest ukontroversielle kommentar på CG, men dette er nok en kandidat;)>

Haha. Ja, det ser ikke ut til å råde veldig stor uenighet om det, hverken fra høyre eller venstre side av politikken. Det var da også svært liten ekte entusiasme rundt hennes kandidatur. Hennes hovedmotstandere i valgkampen, først Bernie Sanders under nominasjonsvalgene, deretter Trump, hadde en langt mer glødende tilhengerskare. Nå må det også sies at Hillary har ingenting av hennes ektemanns Bills legendariske karisma. Han var (er vel fortsatt, antar jeg) en virkelig stor taler med evnen til å inspirere og begeistre sine tilhørere, en evne til å "connect" som f.eks. Obama og Trump også har mye av. Hillary mangler fullstendig den evnen. Slike ting betyr mye i Amerikansk valgkamp.

<For en politisk junkie som meg var vel dette historien om hvordan en valgkamp ikke skal gjennomføres.>

Helt enig. Jeg vil legge til at selve strategien for å nå det magiske 270-tallet viste seg å være helt feilslått. Clinton-kampanjen undervurderte den sterke misnøyen som rådet blant store velgermasser i the "Rustbelt": Ohio, Pennsylvania, Michigan + et par stater til. Hillarys valgkampstrateger så ut til å ta mange av disse statene for gitt. De kalkulerte kanskje med at Ohio ville/kunne gå tapt, men jeg tror at de aldri hadde regnet med å tape Pennsylvania og Michigan. De brukte mye ressurser i Pennsylvania (reklame, "rallies" og slikt), så de skal kanskje ikke lastes så mye for tapet der. Michigan derimot brukte Clinton svært lite tid og penger på. Det skulle vise seg å være en alvorlig feil. Og la meg til slutt nevne en stat til: Wisconsin! Helt siden 1984 hadde Demokratene vunnet den staten i 'the General Election'. Wisconsin ble fullstendig nedprioritert av Clinton-kampanjen, og Hillary besøkte den nesten ikke.

<rogge: Norges pinlige bidrag til Clinton-stiftelsen er en annen sak...

https://www.aftenposten.no/verden/i...

Ja, de hadde nok regnet med å få noe igjen for alle sine bidrag til the Clinton Foundation, i form av "goodwill" og denslags..men så ble hun ikke president som de hadde regnet med..

Ganske pussig at etter at Hillary tapte valget i USA så var plutselig ikke the Clinton Foundation og Clinton Global Initiative (som nå til og med har blitt helt lagt ned) så attraktive å gi penger til mer..

Svaret er ganske opplagt: hensikten bak bistandsmidlene som både Norge og andre land, private selskaper og enkeltpersoner, gav til Clinton-stiftelsen var for å kjøpe seg innflytelse over, og tilgang til, en trolig fremtidig Amerikansk president..

I flere år før valget i 2016 hadde mange aktører i og utenfor USA satset på feil hest: Hillary2016 var sikkert som banken.

<når det er sagt, amerikanerne valgte feil>

Her er vi ikke på bølgelengde, <rogge>! Som nevnt, mange aktører SATSET feil, men, og mot alle odds: amerikanerne VALGTE riktig :)

Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  rogge: Trump leverer foreløpig på det som er viktigst for amerikanerne - Lommeboken. Og han skaper begeistring hos kjernevelgerne, som Obama, Clinton, Reagan og Kennedy. 2xBush, Carter og Nixon er vel eksempler på at det går an å vinne uten den magiske karismaen.

Hillarys valgkamp står til stryk, Trumps det motsatte. Hans valgkamporganisasjon gjorde analyser (med god hjelp) og vant de avgjørende statene "ingen" trodde de skulle vinne.

Amerikansk politikk er fascinerende, og nordmenn er mer enn gjennomsnittlig interessert, tror jeg :)

Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  Diademas: <rogge: Amerikansk politikk er fascinerende, og nordmenn er mer enn gjennomsnittlig interessert, tror jeg :)>

Ja. For å bruke meg selv som eksempel skal jeg klare å ramse opp samtlige Presidenter og Visepresidenter, med årstall og det hele, samt forbausende mange Senatorer og Representanter, men jeg tror ikke jeg kan navnet på en norsk fylkestingsrepresentant.

Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  Count Wedgemore: <Diademas> Både Presidentene og Visepresidentene? Det var imponerende! Jeg kan presidentrekka jeg også, men når det gjelder VPene må jeg nok melde pass.
Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  Diademas: Hvordan er du på fylkestingsrepresentanter da? :)
Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  Count Wedgemore: Hehe, jeg tror jeg kan to fra hjemfylket mitt, så jeg vinner! 2-0!

Jeg tror ikke det er mange som kan ramse opp mange navn der, nei. Så vi er nok i godt selskap tenker jeg.

Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  Diademas: <Jeg vil legge til at selve strategien for å nå det magiske 270-tallet viste seg å være helt feilslått. > Jeg tror rett og slett at Demokratene ble overmodige av positive meningsmålinger og tenkte de skulle prøve å vinne stater de strengt tatt ikke hadde sjans på, og dermed glemte stater de måtte vinne. Det spiller liten rolle om du får 450 eller 270 valgmenn.

De undervurderte helt klart misnøyen i "rustbeltet" hvor man nærmest var villig til å stemme på hva som helst bare det innebar en forandring. Hillary Clinton var for dem "same shlt, new wrapping." Jeg kan faktisk ikke huske en ting hun argumenterte for å gjennomføre av selvutklekkede ideer.

Karisma ble nevnt, og de eneste Hillary klarte å engasjere var hardcore feminister. Neppe et pluss i U.S.A. det...

Pussigere sett fra andre siden av Atlanteren var at hedonisten Trump klarte å holde et slikt grep på det fundamentalistiske "bibelbelte".

Dette er tross alt en som er to av tre på <BP>s rating over de verste ting i denne verden - "sodomy, abortion, divorce", og knapt har satt sine føtter i en kirke. Hans noe elleville uttalelser om hvor kvinner skulle gripes, skilsmisser og annet snacks prellet helt av på et ellers svært moralsk indignert publikum.

Mitt eneste svar er hvor utrolig polarisert amerikansk politikk er. Hillary ble sett på som den store satan, og man var villig til å tro på de villeste historier bare det passet dette narrativet. Eksempelvis "pizzagate".

https://en.wikipedia.org/wiki/Pizza...

Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  rogge: <tror ikke jeg kan navnet på en norsk fylkestingsrepresentant.> Dropp hele fylkeskommunen :)
Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  Diademas: < rogge: <tror ikke jeg kan navnet på en norsk fylkestingsrepresentant.> Dropp hele fylkeskommunen :)>

Jeg tror du må til Finmark før du klarer å finne noen som er uenig med deg der.

Her hvor jeg bor er det eneste som har engasjert noen som helst ved den nye fylkessammenslåingen det utrolig viktige spørsmål om den skal hete Vestland eller Vestlandet.

Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  rogge: Well, du er jo fra Vestlandets hovedstad du og, så vidt jeg forstår :)
Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  Diademas: Det lar seg nok ikke nekte for det nei.
Snakker du stammens språk du også?
Sep-17-18
Premium Chessgames Member
  rogge: Kan ikke noe for det, gitt :)
Oct-06-18
Premium Chessgames Member
  Dr Winston OBoogie: Check this. What is wrong with this guy?

Kenneth S Rogoff (kibitz #351137)

He's a <DOCTOR!>.

I <seriously> think people are at danger with him as their doctor. Never in my life have I read something sooooo vile and bizarre - from a <doctor>.

Oct-07-18
Premium Chessgames Member
  rogge: He's a creep, just ignore it :)
Oct-07-18
Premium Chessgames Member
  moronovich: I would even say he is a creepy creep,who´s been on ignore for a while.

But I understand you <Mark>,it is difficult to see him as a doctor.

Oct-07-18
Premium Chessgames Member
  Dr Winston OBoogie: <But I understand you <Mark>,it is difficult to see him as a doctor.>

That's my whole point in regards to him, <Moronovich>. I think it's worse than seeing a copper or a teacher act like a vile online troll because that fella is supposed to help people not harm them. I truly believe he's a danger to people, it's <genuinely> time for those clinics that give him admitting privileges to see how he behaves in his spare time, if he was my doctor I'd be horrified and as my own doctor told me - he'd be "struck off immediately" if he did what Tpstar's done. He's a disgrace to his profession.

Oct-07-18
Premium Chessgames Member
  rogge: Well, less time for patients when he's conducting all his "investigations" and spending countless hours online :)
Oct-17-18
Premium Chessgames Member
  offramp: I saw your post at chessgames.com chessforum (kibitz #31210). I certainly agree, but it has always been like that. Even now, cg.com only has ~900,000 games, which isn't really that many.

But all the other sites annoy me because any comments made about games disappear after about 24 hours.

I have never figured out why cg.com is so slow and tardy in uploading games. It seems like there is one human doing it, game by laborious game, and that there is a long queue of waiting games... A terrible system!

People are always saying, <"I uploaded all the games of Melbourne 1796, when are they going to be put on the system...?"> and there is never an answer. Just a load of excuses about why Rogoff and the K Café are such disaster areas.

Oct-17-18
Premium Chessgames Member
  rogge: I certainly agree with you, and now cg.com is slower than ever. I also enjoy reading the games' comments section, one of cg.com's strengths.

<Rogoff and the K Café are such disaster areas> I hope the admins can use their time more productively soon.

Oct-17-18  Nisjesram: <john barleycorn> is banned , says his bio/profile.

What is the deal with <winston o'boogie> , i wonder.

.

Oct-17-18
Premium Chessgames Member
  rogge: Probably same thing? Barleycorn finally succeeded, then :)
Oct-17-18  Nisjesram: Hahaha! Yeah, he finally succeeded :)

.

Jump to page #    (enter # from 1 to 5)
search thread:   
< Earlier Kibitzing  · PAGE 5 OF 5 ·  Later Kibitzing>

Take the Premium Membership Tour
NOTE: You need to pick a username and password to post a reply. Getting your account takes less than a minute, totally anonymous, and 100% free--plus, it entitles you to features otherwise unavailable. Pick your username now and join the chessgames community!
If you already have an account, you should login now.
Please observe our posting guidelines:
  1. No obscene, racist, sexist, or profane language.
  2. No spamming, advertising, or duplicating posts.
  3. No personal attacks against other members.
  4. Nothing in violation of United States law.
  5. No posting personal information of members.
Blow the Whistle See something that violates our rules? Blow the whistle and inform an administrator.


NOTE: Keep all discussion on the topic of this page. This forum is for this specific user and nothing else. If you want to discuss chess in general, or this site, you might try the Kibitzer's Café.
Messages posted by Chessgames members do not necessarily represent the views of Chessgames.com, its employees, or sponsors.

You are not logged in to chessgames.com.
If you need an account, register now;
it's quick, anonymous, and free!
If you already have an account, click here to sign-in.

View another user profile:
  


home | about | login | logout | F.A.Q. | your profile | preferences | Premium Membership | Kibitzer's Café | Biographer's Bistro | new kibitzing | chessforums | Tournament Index | Player Directory | Notable Games | World Chess Championships | Opening Explorer | Guess the Move | Game Collections | ChessBookie Game | Chessgames Challenge | Store | privacy notice | contact us
Copyright 2001-2018, Chessgames Services LLC